Activiteiten

Groepen of klassen kunnen op allerlei manieren kennis maken met ons werk. Van gewoon meelopen tijdens een rondleiding tot de handen uit de mouwen steken en werken op het land. Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem je contact met ons op via boerderij@caetshage.nl

Rondleiding

We laten graag onze boerderij zien. Een rondleiding (45 min.) voor een groep of klas (lager, voortgezet of hoger onderwijs) kost € 40,- per groep. Een rondleiding voor volwassenen is € 50,- per uur. 

De groep kan gesplitst worden, waarbij eerst de ene helft een rondleiding van 20 minuten krijgt en daarna 20 minuten een activiteit doet. De andere helft doet het net andersom. We  rekenen hierbij op inzet van de docent. 

 

Een rondleiding is ook goed te combine-ren met andere activiteiten, zoals foto’s en filmpjes maken, een klusje op het land of een proeverij.

 

Lunch

Sluit een rondleiding af met koffie en thee of een lekkere lunch, verzorgd door medewerkers van onze zorgboerderij. 

Dat kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op

zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. 

Binnen is plek voor 8 tot 14 personen, buiten van 8 tot 24 personen.

 

Biologische seizoenslunch (soep, brood, salade, fruit, koffie/thee/sap) € 17,50 p.p. 

Losse verkoop:

Koffie en thee € 1,50

Seizoenstaart/cake € 2,-

Soep € 3,50

Bovenstaande prijzen zijn ex. btw

Educatie

Groep vijf en zes van basisscholen uit Culemborg leren door de leskist 'groentjes telen groenten' van de Stichting NME in Culemborg van alles Caetshage. De klas krijgt na de rondleiding een zak compost en bonen mee naar school om te zaaien. In les twee, twee weken later, wordt de grond ‘rijp gemaakt’ om uit te kunnen planten. 

 

Meer informatie:

Gerben Overweg - nfo@nmeculemborg.nl 

Of kijk op www.nmeculemborg.nl.  


markten

Begin oktober: een bijzondere oogstmarkt, met een breed aanbod van ambachtelijke en biologische producten van eigen bodem en uit eigen streek. Voor de kinderen is er altijd iets bijzonders te doen. En natuurlijk is er volop te eten! 

 

Begin december: een drukke wintermarkt. Duurzaam shoppen en gezellig koffie of thee drinken - weer met heerlijke taart. Huur meteen een blije kerstboom, die in januari ingeleverd kan worden om weer de grond in te gaan.  

caetskeuken

De Caetskeuken is een aanschuiftafel, die geregeld op vrijdag werd georganiseerd. Nu is het zoeken naar (vrijwillige) koks die zo'n maaltijd willen voorbereiden en maken.

 

Heb je interesse? Neem dan contact op met communicatie@caetshage.nl.

 

Meer informatie vind je op de pagina over de Caetskeuken via onderstaande knop.

 

 

workshop smeden

Smid Rogier van Veen geeft bij Caetshage workshops smeden. In de overdekte smidse in de buitenlucht is plaats voor 8 tot 12 personen, volwassenen en jongeren.

De metamorfose van het ijzer tot een uniek werkstuk, gemaakt met jouw eigen handen, is een bijzondere gebeurtenis.

 

Een workshop duurt twee uur. Klik op de groene knop om naar de website van Rogier te gaan voor meer informatie.

In de agenda op de home-pagina worden data en tijden opgenomen.