de beestenboel van caetshage

kippen

De kippen gaan in de mobiele wagen op stok. Zij hebben overdag een schone taak: ze lopen over het veld en maken al scharrelend de boel schoon. Ze mogen ook lekker pikken onder het fruit. De eieren verkopen we in de winkel.

 

Als je geen kippen ziet, kan dat komen door een eventuele langdurige ophokplicht vanwege vogelgriep. Zo gauw als het kan, lopen ze weer vrij rond.

bijen

Ondanks de wereldwijde problemen, doen de bijen het op Caetshage bijzonder goed. Dat komt vooral door de uitbundige groei en bloei in Lanxmeer en op de boerderij!

 

Voor de boerderij zijn de bijen van groot belang, zij nemen namelijk de bevruchting van bijvoorbeeld aardbeien, courgettes, bonen en pompoenen voor hun rekening. De bijen zijn ook nodig voor zaadvorming – zonder die beestjes zijn er in de toekomst geen zaden meer en moet de landbouw wel zijn toevlucht tot gentechnologie nemen. 

schapen

De schaapskudde groeit goed. Daarom is het fijn dat ze ook welkom zijn in de boomgaard bij de watertoren. De schapen houden het gras korter dan verwacht en ze eten zelfs het riet op dat overal omhoog komt. 

 

Voor verder uitbreiding van de kudde zijn de jonge ooien welkom, van de nieuwgeboren rammetjes maakt Slager De Bruin overheerlijke, biologische producten die via de bestellijsten in de winkel gekocht kunnen worden.